“Kreni, osmijehom promijeni” – interaktivna radionica starije A skupine podcentra Mak

Stariju A skupinu podcentra Mak posjetile su studentice dentalne medicine. U sklopu edukativno-preventivnog projekta „Kreni, osmijehom promijeni!“ provele su interaktivne radionice sa ciljem razvoja svijesti o važnosti održavanja zdravlja oralne šupljine. Djeca su sa velikim interesom slušala Zubić vilu o važnosti prvog pregleda i pranja zubića. Postavljala su pitanja i komentirala kako je ona (Zubić vila) već posjetila njihovu stariju braću i sestre.
Zatim su se održale aktivnosti koje, primjereno dobi djece, uče o pravilnoj oralnoj higijeni.

Imali su pregled drvenim špatulama gdje su se mogli upoznati sa setom stomatoloških instrumenata, kako bi se smanjio strah od istoga. Od glinamola su izrađivali zubiće i prikazivali na papiru, pritom brojeći gornji i donji red zubića. Veliki prikaz zubala od hamera i čaša omogućio je djeci aktivnost čišćenja ostataka hrane između zubića pomoću konca, četkice i interdentalne četkice. Čistili su prljave zube i tako „tjerali Grica i Greca“. U društvenim igrama su razdvajali hranu u zdravu i nezdravu (kako za zube tako i za tijelo), a memory igricom su tražili parove među priborom kojim održavamo zube čistima.

Koliko su djeca uživala u ovom projektu govore suze koje su se pojavile na licima djece kada su pozdravljali Zubić vilu i studentice te su im za kraj poklonili proljetnu pjesmu!

Skip to content