Likovna radionica oblikovanja gline u podcentru Josipovac

  1. siječnja 2024. održana je likovna radionica oblikovanja gline u Dječjem Vrtiću Osijek podcentra Josipovac. Današnje događanje predstavlja obogaćujuće iskustvo za sve sudionike. Nastavnica likovne kulture, Osnovne škole Višnjevac, Silvija Vukašinović, zajedno s odgojiteljicom Irenom Vajak Rumbak  okupila je grupu djece   podcentra Josipovac kako bi zajedno upoznali pravilan način oblikovanja gline. Ova aktivnost također je imala za cilj proširenje i nastavak suradnje između vrtića  i osnovne škole u sklopu građanskog odgoja.

Tijekom rada s glinom, djeca su imala priliku razvijati svoju kreativnost i motoričke vještine. Rad s glinom je vrlo kreativan i edukativan. Djeca oblikujući razne predmete razvijaju finu motoriku i maštu te potiču kreativnosti i izražavanje kroz umjetnost. Rad s glinom ih je poticao na pažljivo slušanje, strpljivost, upornost, komunikaciju, suradnju među djecom i to sve kroz igru za koju su bili visoko motivirani. Posebno iskustvo za njih bilo je oblikovanje posuda uz pomoć stroja za modeliranje, upoznavanje samog procesa rada s glinom, te crtanje po samom uratku.  Od jednog običnog komada gline mogli su stvoriti bilo što. Dva sata su prošla tako brzo a da nitko nije primijetio.

Radovi koje su djeca stvorila bit će osušeni i ispečeni u osnovnoj školi Višnjevac, što će biti dragocjena uspomena za sve sudionike.

Današnja aktivnost predstavlja ne samo korak naprijed u suradnji između ove dvije ustanove, već i sjajan primjer razvoja dječje kreativnosti i suradnje među obrazovnim ustanovama. Kako je sve to izgledalo pogledajte u galeriji fotografija.

[foogallery id=”41188″]

 

Skip to content