Ljetno dežurstvo u podcentru Latica

Započelo je vrijeme ljetnog radnog vremena vrtića. Ove godine za djecu podcentara Latica i Bubamara organiziran je odgojno obrazovni rad u u pet skupina u podcentru Latica. Prvih nekoliko dana dežurstva iskoristili smo za upoznavanje i istraživanje unutarnjeg i vanjskog prostora, didaktike te na prilagodbu na odgojiteljice i vršnjake. Sve navedeno je poznato, ali smješteno u drugačiji kontekst i drugačiju organizaciju rada, zahtjeva i od djece i od odgojiteljica i od roditelja pokoji dan prilagodbe.

Dnevni ritam aktivnosti usklađen je i s vanjskim temperaturama pa djeca borave na dvorištu već nakon doručka. Veliko dvorište i obilje hlada omogućavaju svoj djeci uvjete za ugodan i siguran boravak na otvorenom.  S obzirom da više vremena provodimo na otvorenom, dio aktivnosti preselio se iz sobe u vrtićko dvorište pa ono nije više samo prostor za razvoj krupne motorike nego i mjesto za slikanje, simboličku igru i čitanje. Aktivnosti će se kao i u redovnom radu, izmjenjivati u skladu s dječjim interesima i sigurnosnim aspektima provođenja aktivnosti.

Svakom djetetu potreban je odmor od vrtića, kao što je svakoj odrasloj osobi potreban odmor od svakodnevnih obaveza. Odmor od rutine i zajedničko vrijeme provedeno s majkom i ocem neprocjenjivo je za svako dijete. Zajedničko vrijeme djeteta i roditelja provedeno u obiteljskom okruženju slobodnom od obaveza od posla, vrtića, škole i treninga omogućava i djetetu i roditelju povezivanje, razumijevanje i stvaranje uspomena.

Iskoristite tu mogućnost kad ste na godišnjem odmoru, a do tada – podcentar Latica Vas čeka spreman.

Skip to content