Mali vrtlari iz dječjeg vrtića Vladislavci

Dolaskom proljetnog vremena u dječjem vrtiću Vladislavci počeli su pravi cvjećarski te vrtlarski radovi. Projekt smo započeli sadnjom“ Jankovog čarobnog graha“ u posude za samozaljevanje koji nas je odveo do čarobnog dvorca. Zatim smo posadili i maćuhice koje nam krase vrtićki prozor. Kako bi privukli korisne kukce, obojali smo hotel za kukce, pronašli mu mjesto na jednom drvetu  i pozvali sve bube iz susjedstva da ga posjete.

Djeca su pokazala veliki interes za vrtlarske radove. Dobili smo od škole dvije zapuštene gredice koje smo nekoliko dana čistili od korova. Pripremili smo zemlju za sadnju i  posadili grašak, rotkvicu, mrkvu salatu i luk. Svakodnevnom brigom nagrađeni smo bogatim i plodnim vrtom kojem se djeca jako vesele. Izvadili smo i prve rotkvice, koje smo kušali u vrtiću.Veselimo se branju i ostalog povrća. Sve promjene u vrtu bilježimo u naš vrtlarski dnevnik.

Djeca su radom u vrtu naučila kako uzgojiti vlastitu hranu, njegovati vrt, brinuti se o biljkama, na koji način  privući korisne kukce i  kako se zdravo hraniti.

Skip to content