Nevičica u jesen…

Dolaskom jeseni, djeca Nevičice spontano su počela donositi jesenske plodove, koji su postali novi poticaj za različite aktivnosti i ukrašavanje našeg vrtića jesenskim motivima.

Ciljevi i zadatci koje smo željeli provesti s djecom između ostalog bili su poticanje znatiželje i istraživačkog ponašanja, te poticanje aktivnosti kojima će djeca integrirati vizualno, senzorno i motoričko područje. Poticanje spremnosti na zajedničke aktivnosti i igru kao i razvoj maštovitosti i kreativnosti.

Djeca su sama stvarala mobilne kolaže od različitih neoblikovanih materijala (jesenske plodine, vune, dugmića…), oblikovali voće od play doh mase koju su prvotno zajedno mijesili. Oslikavali papire jesenskim bojama, te ocrtavali listove sa zadanom shemom i naposlijetku izrezivali iste.

Dječji tjedan obilježen je zajedničkim igrama i druženjima u kojima je glavni cilj bio poticanje dogovora i suradnje u raznim spontanim i planiranim aktivnostima (crtanje povezanim olovkama, građenje ceste prijateljstva i različite druge igre i aktivnosti).

Dječje veselje najveće je bilo pri obilježavanju dana kruha kada su nam u posjetu došli roditelji, koji su djeci demonstrirali kako se mijesi tijesto za kruh, te su zajedno s djecom od tijesta oblikovali razna peciva i kruščiće, nakon čega su djeca istu aktivnost nastavila u svojim sobama još nekoliko dana, jer interes za takvu aktivnost nije prestala.

Skip to content