Novi poticaji u dvorištu Ribice

Osluškivanjem potreba djece u podcentru Ribica odgojiteljice su u suradnji s roditeljima dana 23.4.023. organizirale radnu akciju izrade poticaja za dvorište vrtića. Roditelji su sudjelovali tako što su osigurali potrebne  materijale ili tako da su sudjelovali u izradi vanjske kuhinje, sadnje cvijeća, izradi glazbenog kutka od starih lonaca i poklopaca i limenki. DV Osijek je također potaknuo ovu akciju sa potrebnim materijalima kao što su četke, valjci i lakovi potrebni za zaštitu izrađenih materijala ali i osiguravanjem dječjeg pješčanika koji je blizu ljulja i izradom velikih kalića za sadnju biljaka.

Odgojiteljice su primijetile potrebu za prostorom sa sitnim kamenjem i različitim vozilima, te su osmislile „kamenjar“ koji je ograđen odbačenim auto gumama i napunjen različitom vrstom kamenja. Također radi velikih planiranih poticaja dio plana nije ostvaren ali je u najavi još jedna akcija s roditeljima kako bi uspjeli ostvariti zamišljeno.

Malo je reći da su djeca bila oduševljena sa svim poticajima.

E.M. „Teta ja pravim palačinke!“ uzima tavu i okreće ju kao da baca palačinku.

D.S. „Teta vidi ja vozim kamenje za cestu!“

E.B. i I.F. u pješčaniku kroz pričvršćene cijevi sipaju pijesak i promatraju kako pada nazad u pješčanik.

M.G.  i L.K. u glazbenom centru istražuju različite zvukove koje proizvode ponuđeni materijali.

B.M., R.M. i R.K. u vanjskoj kuhinji slažu lonce i sudjeluju u simboličkoj igri kuhanja ručka.

F.F. i R.Z. igraju nogomet na praznom prostoru koji je ostavljen za sportske aktivnosti.

Poticaji su kod djece izazvali veliku sreću ali i zaokupili dječju pažnju u njima smislenim aktivnostima, gdje su djeca jedni druge motivirali za simboličku igru, suradnju, komunikaciju i poštivanje pravila.

Velika hvala roditeljima bez kojih bi teško realizirali ovaj projekt.

Skip to content