Obilježavanje Tjedna mozga na radionicama za darovitu djecu

U sklopu 22. Tjedna mozga (14.-20. ožujak 2023. godine), međunarodno priznate zdravstveno-obrazovne kampanje koja je posvećena osvješćivanju ljudi o mozgu – na radionicama za potencijalno darovitu djecu provedene su aktivnosti kroz koje su djeca širila svoje spoznaje o mozgu.

Aktivnosti na radionicama bile su usmjerene na razvoj pamćenja, fine motorike, logičkog zaključivanja, rješavanja problema te poticanja kreativnosti.

S obzirom na potencijale i interes djece, radionice su bile interaktivne i vrlo dinamične. Djeca su sudjelovala kroz igru, čitanje knjiga, slaganje slagalica, rješavanje zagonetki i pitalica, modeliranje i kroz manipulaciju posebnog didaktičkog materijala.

Djeci su se  posebno svidjele optičke iluzije i zaključivanje zašto do njih dolazi, simultano crtanje jednakih likova s obje ruke, pravljenje makete mozga od cvjetače te obilježavanje njegovih pojedinih dijelova, modeliranje mozga od plastelina te sastavljanje makete ljudskog tijela.

Tjedan mozga bio je prilika za kreiranje aktivnosti ovakve vrste kojima su djeca mogla učiti više o mozgu njegovim funkcijama ali i samima sebi.

Skip to content