Obnova međunarodnog statusa eko škole, podizanje zelene zastave u podcentru Mak

Obnovom međunarodnog statusa eko škole i prestižnog dijamantnog statusa, Dječji vrtić Mak iznova je dokazao svoju posvećenost održivom razvoju. Ovaj izvanredni uspjeh obilježen je svečanošću podizanja zelene zastave, koja je okupila djecu, roditelje i osoblje vrtića.

U vrtiću Mak, program odgoja i obrazovanja za održivi razvoj provodi se od najranije dobi. Djeca se kroz različite aktivnosti uče važnosti ekološke svijesti i očuvanja okoliša. Program uključuje recikliranje, rad s glinom, odvajanje otpada, ponovnu upotrebu otpada, kompostiranje, sadnju eko vrtova te primjenu posađenog bilja. Ove aktivnosti ne samo da djecu uče praktičnim vještinama već ih i potiču na razmišljanje o dugoročnom utjecaju njihovih postupaka na okoliš.  Redovito se organiziraju radionice na kojima roditelji zajedno s djecom sudjeluju u eko aktivnostima. Suradnja s vanjskim stručnjacima dodatno obogaćuje program i omogućuje djeci stjecanje novih znanja i vještina.

Proslava dijamantnog statusa eko škole održana je uz svečanost podizanja zelene zastave. Djeca su svojim nastupom oduševila publiku, izvodeći pjesme i recitacije s eko porukama, a posebno je odjeknula poruka: “Eko, eko, eko znak nosi vrtić Mak!” Djeca su svojim entuzijazmom  pokazala koliko im je važna zaštita okoliša i održivi razvoj. Svečanost je završila podizanjem zelene zastave, simbolizirajući postignuća vrtića Mak i njihove predanosti očuvanju okoliša.

Vrtić Mak planira nastaviti s ekološkim inicijativama i programima, dodatno proširujući svoje aktivnosti i suradnju s lokalnom zajednicom. Cilj je nastaviti educirati djecu i roditelje o važnosti održivog razvoja i poticati ih na aktivno sudjelovanje u očuvanju okoliša. Svojim je radom i postignućima postao primjer izvrsnosti u području održivog razvoja, pokazujući kako se od najranije dobi može utjecati na ekološku svijest i stvarati temelje za održivu budućnost.

Skip to content