Oslikavanje fasade podcentra Ivančica

U subotu 22.travnja 2023., povodom Međunarodnog dana dječjeg vrtića (21. travnja) i Dana planeta Zemlje (22. travnja), djeca, roditelji i odgojitelji podcentra Ivančica okupili su se u velikom broju kako bi pokazali svoju kreativnost, trud i želju za ljepšim okruženjem.

Cilj okupljanja bio je oslikavanje fasade dječjeg vrtića i zidova oko objekta, uljepšavanje dvorišta ali i prekrivanje neprimjerenog sadržaja koji se nalazio na zidovima.

Akcija oslikavanja organizirana je u suradnji s Udrugom Panoniart pod sloganom „Oslikajmo djetinjstvo“. Članovi udruge u dogovoru s odgojiteljima pripremili su nekoliko crteža koje su djeca uz pomoć roditelja mogli bojati raznim bojama po želji. Na zidu preko puta ulaza osmislili smo simbole prema nazivu odgojnih skupine našeg vrtića (Pužići, Leptirići, Lavići, Bubamare) i crteže stabala za svaku grupu, a djeca su zatim bojom ostavljali otisak svoje ruke na granama. Dugačak zid od cigle  obojen je šarenim bojama te je tako postao pravo umjetničko djelo.

Ivančica je napokon dobila vanjsko okruženje kakvo zaslužuje i koje priliči ustanovi gdje borave djeca. Vjerujemo kako ćemo svi još dugo uživati u šarenilu i vedrini koju smo zajedničkim snagama i kreativnošću unijeli u naš vrtić.

Zahvaljujemo suradnicima iz Udruge Panoniart, djeci, roditeljima i ostalim članovima obitelji na sudjelovanju!

Radujemo se sličnim budućim suradnjama i akcijama kojima ćemo pridonijeti unapređenju okoline te tako uljepšati djetinjstvo naše djece.

Skip to content