Posjet ergele u Đakovu mješovite skupine podcentra Sunčica

HORSES

Djeca mješovite skupine zelene sobe i mješovite skupine ranog učenja engleskog jezika potaknuti interesom za prijevoznim sredstvom vlakom organizirali su izlet u Đakovo kako bi posjetili Ergelu. U dogovoru  s roditeljima koji su u jutarnjim satima dovezli djecu na željeznički kolodvor ideja je uspješno realizirana. Izletu su prethodile aktivnosti o istraživanju konja, o tome gdje oni borave, čime se hrane. 

U Pastuharni su djeca vidjela kako se vrši obuka i  dresura konja. Uz pratnju stručnog vodiča ergele Đakovo djeca su obišla  štale za konje (3 zasebne štale u kojima su smješteni konji lipicanske pasmine), najveću zatvorenu jahaonicu u Hrvatskoj , vanjski hipodrom, šetnicu za konje, kovačnicu, teren za dresuru i za preskakanje prepona, fijakere za potrebe zaprežnog sporta i izložene pehare sa turnira. U krugu ergele pogledali su suvenirnicu sa ponudom brojnih suvenira i boravili  na  dječjem igralištu. Nakon programa u Ergeli prošetali smo do đakovačke katedrale.

Vrhunac zadovoljstva djece bila je i sama vožnja vlakom što je za neku djecu bilo prvo iskustvo. Po povratku u vrtić djeca su svoja iskustva prenosila u likovnom centru slikajući i crtajući vlak , štale, konje i sl. Izrađivali  su lokomotivu  i vagone od otpadnog materijala i kutija. Pjesma „Juri juri vlak“ još je dugo vremena odjekivala u vrtiću. Na zadovoljstvo odgojitelja, djece i roditelja zaokružili smo ovu veselu priču.

Skip to content