Posjet liječnice vrtićkoj skupini 2 podcentra Jabuka

Mlađu vrtićku skupinu 2 iz podcentra Jabuka posjetila je liječnica kardiologinja dr. Mirjana Dominiković koja je baka dvojice dječaka iz skupine.

Djeca iz skupine zajedno su sa njom pobliže upoznala pojam “liječnik” te su tijekom uvodne aktivnosti uz mnoga poticajna pitanja podijelila svoje iskustva vezana uz liječnika i proširila postojeće spoznaje i vokabular.

Formiran je centar liječnika u kojem su djeca simboličkom igrom simulirala posjete bolnici, “liječila” svoje najdraže plišane igračke i izmjenjivala se u ulogama liječnika, farmaceuta i pacijenta. Zdravi medvjedići dobili su liječničku potvrdu da su spremni za povratak u vrtić, a djeca su se preodjenula u liječničku kutu.

Također, imenovali smo  liječničke rekvizite koje je liječnica izvadila iz svoje prave liječničke torbe.

Djeca su tijekom dana istražila različite književne naslove koji obrađuju pojmove vezane za zdravlje. Poručavali smo zdravu prehranu, sport, ljudsko tijelo i zanimanje liječnika kroz predčitalačke, predmatematičke i dramske aktivnosti. Slikovnica koja objašnjava važnost održavanja osobne higijene posebno je zaokupila dječju pozornost.

Sa liječnicom “mjerili” su tlak, liječili povrede, pregledavali grlo i stavljali flastere sebi i najdražim plišanim igračkama. Djeca su se zamatala, pregledavala su grlo, zube, vid i sluh. Dramatizacija “Posjeta liječniku” djeci je zaokupila pozornost i potaknula ih da se likovno izraze.

Liječnica je sa djecom i crtala i razgovarala o pranju zubi i ruku te je slikovito objasnila posljedice ne činjenja istog. Cijela se skupina složila da je važno biti zdrav i da je posjeta liječniku ugodno iskustvo kojeg se nipošto ne moramo pribojavati.

Obogatili smo sobu dnevnog boravka sa novim sadržajima koji djecu i dalje potiču na razgovore o ovoj temi.

Skip to content