Predavanje Roditeljski stres i sagorijevanje – suradnja s roditeljem iz skupine, podcentar Cvrčak

U četvrtak, 21. ožujka 2024. godine u podcentru Cvrčak održano je predavanje za roditelje s temom Roditeljski stres i sagorijevanje.

Predavanje je obuhvaćalo sadržaje roditeljskog stresa, okidače roditeljskog stresa, moguća rješenja, dijeljenje iskustava roditelja te predstavljanje tehnike mindfulness koje roditelji mogu primjenjivati kao metodu u odgoju.

Predavanje je  provela socijalna radnica Maja Varga Bradvica u suradnji s odgojiteljicama Ivančicom Botušić i Ivonom Šakić-Magovac iz srednje jasličke skupine iz podcentra Cvrčak. Cilj ovoga predavanja bio je proširiti roditeljsku spoznaju o ovoj temi, ali i osvjestiti važnost prepoznavanja i reguliranja roditeljskog stresa.

Tijekom predavanja bila je vidljiva roditeljska uključenost u otvorenom dijalogu, dijeljenju iskustava i doživljaja. Roditelji su pozitivnim povratnim informacijama potvrdili korisnost ovakvog vida rada i potpore roditeljstvu i svakodnevnim izazovima s kojima se susreću.

Nadalje, ovim predavanjem ostvarena je vrlo dobra suradnja s roditeljem iz skupine kao predavačem i aktivnim članom predlaganja ideja i realizacije ovoga susreta koji izravno utječe na transformaciju znanja i stjecanje novih alata.

Skip to content