Predblagdnsko druženje u podcentru Latica

Budući da je u prosincu, 2.12. dan našega grada Osijeka, zajedno s roditeljima obilježili smo rođendan grada izradom lampiona.
Radionica je bila uvod u predblagdanske aktivnosti te zajednička druženja kroz mjesec. Cilj provođenja svih aktivnosti u prosincu bio je jačati osjećaj zajedništva i sreće pripremanjem za blagdane. Zadatak nam je bio razvijati maštu i kreativnost nudeći im raznolikost materijala za rad. Poučiti djecu korištenju prirodnog, poluoblikovanog i neoblikovanog materijala. Zajedničkim snagama ukrasili smo hol vrtića te sobe dnevnog boravka. Za izradu ukrasa reciklirali smo reklamne letke, kartonske role, bojali, rezali te ih ukrašavali. Budući da je Božić bio glavna tema, cijeli mjesec, ugodnu atmosferu te dobro radno okruženje poticali smo božićnim pjesmama. Odgojiteljice vrtića djecu su razveselile predstavom “Dva Snjegovića”. Pouka predstave bila je širenje prijateljstva, dobrota i zajedništvo baš kako i priliči blagdanskom razdoblju. Djeca svih skupina gledala su predstavu s velikim oduševljenjem, a nakon predstave iznenadio nas je Djed Božićnjak. S velikim uzbuđenjem djeca su mu pjevala božićne pjesme, a uz pratnju instrumenata otpjevala su “Zvončiće”.
U svakoj sobi djedica je ostavio zdravi poklon, raznoliko voće.
Blagdanska euforija iz vrtića preselila se i u dječje domove. Osim izrađenih radova djeca su kući nosila veselje i blagdanski duh.

[foogallery id=”41206″]

 

Skip to content