Problemi s Božićem – božićna predstava podcentra Pastoralni centar

Djevojčica K.K. je u vrtić donijela nekoliko fotografija s prošlogodišnje božićne predstave..i…tako je opet sve počelo…

Uputili smo poziv svim zainteresiranim roditeljima, za glumce, za scenografe, za organizatore svih popratnih sadržaja. Mi smo odgojitelji morali pronaći adekvatan kazališni tekst. Na svu sreću, to nam i nije bilo osobito teško jer naša kolegica iz P.C. Jaglenac, Margita Cvitić već dugi niz godina piše kazališne tekstove za svoj podcrntar koji uspješno ostvaruju s roditeljima već dugi niz godina.

Kako se dogovor razvijao, javljali su se i novi problemi (adekvatan prostor ), nove želje (sudionici ) i kako nas sve okupljati na probe. Uz dobru i učestalu otvorenu komunikaciju s roditeljima, svim kolegicama i kolegom došli smo do zaključka kako bi bilo dobro ali nešto i zahtjevnije uključiti i naš drugi pc Vrapčić, Tenja…

Roditelji iz njihovog dijela obvezali su se na radionici izraditi sve rekvizitere za scenu i kostime. Za glumce se javila skoro ista postava roditelja od prošle godine, uz ponekog novog roditelja, koji se vrlo brzo uklopio. Roditelji su bili vrlo posvećeni učenju, pronalaženju rekvizita, vrlo revni u dolaženju na probe i uvijek naglašavali zahvalnost za našu inicijativu. Gosp. H.K. se angažirao te nam osigurao cjelodnevno  korištenje dvorane Hrvatskog doma, Tenja a Mjesni nam je odbor tu dvoranu ustupio besplatno.

Sama je predstava održana 15. Prosinca 2023. U prepunoj dvorani, na veliko zadovoljstvo odraslih i sreću djece. Mislimo da je ovakav vid suradnje višestruko opravdan: roditelji se bolje upoznaju, bolje upoznaju nas i naš rad, tolerantniji su, bolje nas razumiju a djeca su sretna i ponosna na svu tu svečanu atmosferu oko nas a posebno oni čiji roditelji glume.

Ovogodišnjom predstavom svjesni smo da smo ljestvicu u odnosima s roditeljima podignuli na višu razinu, ali to nam je i bio cilj.

„Ja ću k vama dolaziti na glumu i kada mi dijete ode iz vrtića“, rekao je jedan tata.

Dragi svi…SRETAN  BOŽIĆ I NOVA GODINA… želi vam naša tenjska družina.

[foogallery id=”41110″]

 

 

 

 

 

 

Skip to content