Provođenje vježbi iz Kineziološke metodike u integriranom kurikulum

Od ožujka 2023. u podcentru Pčelica, nakon pauze zbog izvanrednog stanja uzrokovanog pandemijom, održavaju se vježbe iz kolegija Kineziološka metodika u integriranom kurikulumu za studente druge godine preddiplomskog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, pod vodstvom dr.sc. Darije Župan Tadijanov, odnosno asistenta magistra kineziologije Ivana Poslona i uz primjerenu podršku i mentorstvo magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja odgojiteljice Nedeljke Mrđa.

Kako bi dijete raslo zdravo i razvijalo se, potrebno je utjecati na njegov antropološki status te razvoj antropoloških i motoričkih osobina, što se uvelike može postići dobro pripremljenim, programiranim i organiziranim kineziološkim aktivnostima.

Cilj Kineziološke metodike je osposobljavanje studenata za provedbu odgojno-obrazovnog rada u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi s djecom rane i predškolske dobi.

Posebna zadaća Kineziološke metodike je osposobiti studente za praktično izvođenje svih oblika odgojno-obrazovnog procesa kao i za stvaralački, kritički i samokritički odnos prema teoriji i praksi.

Skip to content