Razigrani kraj proljeća u podcentru Ribica

U podcentru „Ribica“ dolaskom sunčanih dana održane su brojna događanja i posjete kojima smo djeci obogatili igre i spoznaju.

Mješovita vrtićka skupina u prostorima Mjesnog odbora Sarvaš održala je prigodan program za roditelje kojim su ispratili buduće prvašiće.

Druženje roditelja, djece i odgojitelja nastavljeno je uz pjesmu i ples.

Na NK „Sarvaš“ održano je druženje djece, roditelja i odgojitelja jasličkih skupina gdje su djeca roditeljima prezentirali svakodnevne glazbene aktivnosti.

Isto tako na NK “Sarvaš“ djeca mješovite  vrtićke skupine uz pomoć trenerice  Leone upoznala su  se kako izgleda trening jednog šestogodišnjeg nogometaša.

Trenerica Leona članica je ženske hrvatske nogometne reprezentacije pa im je isto tako opisala treninge i utakmice profesionalnog nogometaša.

Posjetili smo i obližnji DVD Sarvaš  s kojima surađujemo dugi niz godina, gdje su se djeca upoznala sa zanimanjem vatrogasca; njihovom odjećom, obućom i opremom. Održana je i pokazno – natjecateljska vježba u kojoj su sudjelovala sva djeca.

Zahvaljujući nesebičnosti vatrogasaca omogućen nam je besplatan prijevoz do Fakulteta agrobiotehničkih znanosti. Naime naši prijatelji vatrogasci u svom posjedu imaju i vozila koja su opremljena sigurnosnim pojasevima te su sigurna za sudjelovanje djece u prometu. Na Agrobiotehničkom fakultetu djeca  su se upoznala sa životinjama hrvatskih i slavonskih šuma.

Kroz postavu vodio nas je prof.dr. T. Florijančić. Vrlo strpljivo slušao je i davao pojašnjenja na dječja pitanja kojih je bilo puno. No i sam domaćin bio je iznenađen znanjem koja djeca posjeduju i kojim se služe.

Skip to content