“Šapice uče o prometu” – podcentar Josipovac

U podcentru Josipovac djeca starije jasličke skupine imaju priliku učiti o prometu i prometnim pravilima kroz igru i vlastito doživljajno iskustvo. Kroz niz pripremljenih aktivnosti tijekom tjedna upoznali smo se s vrstama prometa (u skladu s njihovom dobi podijelili smo ga na zračni, cestovni i morski), vrstama prometnih sredstava te pravilima kojih se trebamo pridržavati u prometu. U SDB te na terasi i u dvorištu vrtića  djeca su mogla svakodnevno voziti romobile i gravitacijsko vozilo te uz postavljene znakove i pješački prijelaz usvajati i vježbati svoje motoričke sposobnoati, koordinaciju pokreta i sposobnost snalaženja u prostoru  te svakako razvijati svoju socijalnu kompetenciju (čekanje na red, uljudno ophođenje, pomaganje pri vožnji, guranju, aprramnju vozila u “garažu” …).

U dogovoru s roditeljima dvaju dječaka iz skupine, mogli smo vidjeti i doživjeti snagu  motocikla, a dobro smo se zabavili i vozeći se na longboardu.

Također, vožnja u avionu ( drvena replika aviona kojeg je izradio  jedan roditelj te ga poklonio vrtiću)  pružila je djeci mnogo radosti i osjećaja zadovoljstva kao i priliku za ohrabrenje  u dosad neistraženim aktivnostima  i vještinama.

Skip to content