Šareni morski svijet u podcentru Sunčica

I ove je godine Sunčica obilježila vrijeme karnevala pokladnom povorkom ulicama grada i maskenbalom u vrtiću. U suradnji s roditeljima i djecom izrađeni su kostimi koje su djeca ponosno prošetala ulicama uz prigodni program. Na prijedlog djece tema ovogodišnje pokladne povorke  bila je Morski svijet. U Sunčici je taj dan bilo rakova , ribica, meduza, morskih pasa, školjki i morskih zvijezda. Kostimi su bili izrađeni od različitih materijala , papira, kartona, tkanina, spužve i sl. Raznoliki kostimi bili su odraz truda, mašte i kreativnosti roditelja, djece i odgojitelja. Uz glazbu i pjesmu izmamili smo osmijehe i pohvale te privukli pozornost svih prolaznika i stanovnika Retfale. Zajedno smo prkosili i blagim kapima kiše koje nisu umanjile našu radost i veselje.

U povorci su sudjelovale sve odgojne skupine uključujući i najmlađu djecu koja su po prvi puta sudjelovala u ovakvoj manifestaciji. Njihove male korake pratile su odgojiteljice, roditelji i  bake.

Sljedeći dan održan je maskenbal u vrtiću pod maskama po izboru djece. Djeca su imala priliku prezentirati  svoje maske uz zajedničko druženje ,  pjesme, ples i igru.

Skip to content