Snježna avantura srednje jasličke skupine „Pčelice“ podcentra Cvrčak

U sklopu projekta „Učenje na otvorenom u svim vremenskim uvjetima“ djeca srednje jasličke skupine „Pčelice“ provela su različite aktivnosti na otvorenom tijekom zimskoga dana. Važnu ulogu u provođenju ovoga projekta imaju roditelji koji podržavaju i potiču ovakav način stjecanja znanja, iskustva i doživljaja djece.

Snijeg je bio poticaj za aktivnosti koje smo proveli u suradnji s djecom iz skupine.

Cilj aktivnosti bio je proširiti dječju spoznaju o snijegu – strukturi, mirisu, zvuku i okusu. Naglasak je stavljen na iskustveno učenje djece, ali i odraslih.  Navedenim aktivnostima željeli smo poticati i podržati prirodnu dječju znatiželju, ali i pobuditi snažan osjećaj za prirodnošću i stvaranju lijepih uspomena koje ih vežu za drugi dom (vrtić).

Kretanje po snježnoj podlozi u različitim pravcima kretanja te različitim intenzitetom hodanja i trčanja, od grude do velike snježne kugle, izrada snjegovića, gađanje grudama, istraživanje i proučavanje tragova u snijegu, snježni anđeli, različite igre građenja, simboličke igre organizirane od strane djece iz skupine… samo su neke od aktivnosti koje su razveselile djecu u današnjoj igri na snijegu.

Razvojne zadaće koje su ostvarene provedbom aktivnosti su:

  • uočavanje prirodnih promjena i stjecanje novih znanja i iskustva
  • zadovoljavanje potrebe za kretanjem te jačanjem imuniteta
  • stjecanje sposobnosti dužeg boravka na otvorenome
  • upotreba iskustvenog učenja
  • razvijanje suradničkog učenja

Odgojiteljice: Ivančica Botušić i Ivona Šakić – Magovac

[foogallery id=”41336″]

Skip to content