Snježne radosti u podcentru Ivančica

Privučeni snježnim pokrivačem koji je prekrio grad, djeca starije A skupine „Lavići“ vrtića Ivančica, u punoj zimskoj opremi, boravila su dio prijepodneva na snijegu u vrtićkom dvorištu.

Oduševljenje je bilo veće jer su i sprave bile pod snijegom i ledom pa je spuštanje toboganom predstavljalo drugačije iskustvo. Uočavajući neke od prirodnih zakonitosti (topljenje snijega kada ga duže držimo na ruci, stvaranje ledenih siga na autu, zašto se snijeg lijepi za vunenu rukavicu a za ski rukavica) proširivala su i nadograđivala svoje znanje. Također, zanimljivo im je bilo kako grude snijega ne padaju sa zida pa su se toj aktivnosti mnogi rado pridružili te je nastalo spontano natjecanje tko će „zaljepiti“ više gruda za zid.

Nekolicina djece  se ohrabrilo te su se rotirala ležeći na snijegu a dan nije mogao proći bez izrade snjegovića. Budući za nos nismo pronašli manju grančicu, djeca su zaključila kako i dugačka može biti nos te prozvali snjegovića Pinokio. Pri izradi snjegovića cijelo dvorište se orilo od pjesme „Kad se male ruke slože“ koju su spontano počeli pjevati.

Nadamo se kako će se snijeg održati i idućih dana te da ćemo ponovno uživati u snježnim radostima.

[foogallery id=”41406″]

 

 

Skip to content