Srednja „A“ skupina podcentra Potočnica u posjetu HNK u Osijeku

Djeca srednje „A“ skupine podcentra Potočnica rado su se odazvala na poziv roditelja koji radi u HNK Osijek da dođu posjetiti kazalište. Tako je dogovoren posjet u utorak, 23.1.2024. i mama Vlatka dočekala je skupinu ispred kazališta, podijelila djeci ulaznice potrebne za ulazak u kazalište te im pokazala što sve stoji iza jedne kazališne predstave.

Djeca su oduševljeno razgledavala unutrašnjost kazališta te su povezala izgled s prethodnim iskustvom („Ovo izgleda kao crkva!“, „Ovo je kazalište za velike, djeca imaju svoje kazalište.“). Nakon toga su se smjestili na sjedala za koja su primijetili da su obilježena, a neki su tražili svoj broj na ulaznici koju su dobili („Ja ne znam gdje sam, meni piše 19.01.“, Ja ću na 1, a ti ćeš na 2, može?“, „Koliko ima sjedala, toliko stane ljudi. A to je jako puno!“) Uz razna poticajna pitanja djeca su naučila od čega se sastoji kazalište, koja su važna izražajna sredstva kazališta i koje osoblje sudjeluje u pripremi i izvedbi predstave. Tako su, nakon utvrđivanja postojećih znanja o kazalištu i vrsti predstava prije posjeta, djeca proširila ta znanja, kao i vokabular, a to sve putem iskustvenog učenja. Također su se imali prilike i zabaviti pa su tako isprobavali razne perike, ali i zaplesali u svečanom foyeru za kojeg su se složili da izgleda „…stvarno svečano, kao da su kraljevi živjeli tu.“

Kazalište ćemo prenijeti u našu skupinu te kroz tjednu temu i različite stvaralačke aktivnosti poticati kreativnost i dramski izričaj djece. Također, novoformirani centar preodijevanja u skupini bit će izvrstan uvod u vrijeme maskenbala.

[foogallery id=”41849″]

 

 

 

Skip to content