Sudjelovanje podcentra Krijesnica na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko-baranjske županije

 Ove pedagoške godine, djeca starijih skupina, sudjelovala su na Olimpijskom dječjem festivalu u Belišću, koje se održava pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije.

Natjecanju su sudjelovala djeca iz 10 vrtića i to iz Belišća, Đakova, Bilja, Donji  Miholjac, Valpovo, Našice, Strizivojna te Osijeka.

Program započinje  svečanim mimohodom  djece i odgojitelja svih 10 vrtića koji nastupaju na natjecanju. Svaki dječji vrtić na pročelju svoje kolone nosio je transparent s nazivom svog vrtića i mjesta iz kojeg dolazi. Zatim je uslijedilo podizanje  zastave HOO-RH, sviranje himne. Po završetku himne, na postolju, palio se i olimpijski plamen.

Sa ovim svečanim elementima djeca su bila upoznata prije dolaska, te im se na primjeren način osvijestilo, prigodnim aktivnostima, što su to Olimpijske igre i što predstavljaju.

Važno je i to da su sva djeca sudjelovala, odnosno, svih 20 djevojčica i svih 20 dječaka, sudjelovalo je u različitim disciplinama, prema svojim motoričkim sposobnostima. Program natjecanja uključivao je sljedeće discipline;   Trčanje 50 m,  Štafeta 4 x 25 m, Bacanje loptice iz mjesta u dalj, Skok u dalj s mjesta,  mali nogomet.

Na kraju je uslijedilo svečana podjela medalja svih disciplina od 1. do 3. mjesta te  pehara za vrtić s najviše ostvarenih bodova.

Vrtić Krijesnica osvojio je 2 brončane medalje, 2 srebrne medalje i 2 zlatne medalje te je po sveukupnom uspjehu bio najbolji i osvojio Pehar za najbolju ekipu na ovom Olimpijskom festivalu.

Uz odgojitelje, u pratnji je bila i naša  zdravstvena suradnica i nekoliko roditelja, a mnogi su došli biti nam podrška, što ponovno potvrđuje dobru suradnju.

Ovaj događaj, kao i svi ostali  sportski  događaji, kod djece razvijaju poseban osjećaj za razvoj slike o sebi, za razvoj osjećaja pripadnosti a svako dijete osvijestilo je svoje vještine i kompetencije…

Po povratku, doček su pripremili odgojitelji i djeca u vrtiću te mnoštvo roditelja s gromoglasnim pljeskom, kao prave pobjednike. Veličanstveno…

Skip to content