Jesen u Tenji – Pastoralni centar

Majka M.M. nam je donijela veliku divnu bundevu, nekoliko klipova kukuruza. Taj nam je poklon bio dovoljan za početak razgovora o promjenama u prirodi i o svemu što nam one donose.

Planiranim aktivnostima obuhvaćena su sva djeca i mlađe mješovite i starije mješovite skupine, njihovi odgojitelji ali i svi roditelji koji su izrazili želju da nam se pridruže.

Inicijatori ovih jesenjih događanja bila su djeca starije mješovite skupine, njihovi odgojitelji i nekoliko roditelja.

Sam doživljaj opažanja i shvaćanja promjena u prirodi u nadolazećoj jeseni nam je bio primarni cilj, ali smo ga proširivali i na plodove jeseni, na aktivnosti ljudi na otvorenom te na boje i mirise prirode oko nas.

Djeca su kroz razne centre zadovoljila svoju radoznalost, boravak na zraku, imala su mogućnost biranja suradnika u igri, samu igru, mjesto igre, kreirati i mijenjati sam tijek igre, uživali su i  upoznavali polja oko dječjeg vrtića, davali tempo i stvarali vedro i veselo okruženje u kojem su se osjećali opušteno i bili odlučujući i uvažavajući čimbenici.

Često se moglo čuti da djeca govore:“ baš nam je ovo super „, „hoćemo se i sutra ovako igrati“, te „ reći ću svojoj mami da nam i ona sutra dođe u goste“….

Kroz raznolike centre ( radno-praktične-manipulativne, likovno-kreativne, tjelesno-pokretne, scensko-glazbene, istraživačke…) djeca su zadovoljavala svoju potrebu za kretanjem, boravkom na otvorenom, proširila su svoja znanja o godišnjem dobu jeseni, o svemu što nam ono donosi, izrazili su se bojom, kušali domaće plodove jeseni, bolje upoznali ljude i bližu okolinu našeg  dječjeg vrtića, aktivno su sudjelovali u stvaranju kazališne predstave „oblačili“ i „stvarali“ tetu Jesenku.

Ovo je samo dio bogatih tema koje nam predstoje o jeseni…imamo zainteresiranu djecu, dobar dio roditelja za suradnike i…idemo dalje

Odgojitelji Pastoralnog centra Tenja:

Jasna Kolarić – Sanda Liščević

Ramona Vuković – Marija Teofilović

[foogallery id=”39365″]

Skip to content