Svijet bajki – starija A skupina podcentra Latica

Albert Einstein je rekao:
“Ako želite da vaša djeca budu inteligentna, čitajte im bajke. Ako želite da budu još inteligentnija, čitajte im još bajki.”
Djeca starije A skupine, PC Latice čitajući klasične bajke braće Grimm: Crvenkapicu, Pepeljugu, Trnoružicu, Snjeguljicu i dr. ovaj su mjesec prošli kroz sva razvojna područja. Aktivnosti prepričavanja, izmišljanja različitog kraja priče, izražavanje i kreativno oslikavanje, dramatiziranje, natjecateljske igre i kviz-bajke. Kako bi što slikovitije doživjeli bajke, na velikim kartonima uz pomoć odgojiteljica, oslikali su princa, princezu te ogledalo s rupama u koje djeca mogu gurnuti glavice te se potpuno upustiti u ulogu. Radove su izložili u holu vrtića kako bi i sva ostala djeca mogla isprobati.
Valcer uz glazbu Johanna Straussa u “balskim haljinama” bio je novo, vrlo zanimljivo iskustvo u kojemu su djeca usvojila osnovne korake i pokrete. Dramatizacija Crvenkapice za djecu  drugih odgojnih skupina, prošla je odlično!  Upozorenjem L.S. (vuka), P.J. (Crvenkapice): ” Ti nemoj brati puno cvijeća da ne uništiš prirodu.”
A i mnogih drugih nespretnih i šaljivih izreka (riječi) uveseljavali su sebe i druge, a pri tome uživali. Tako su kroz aktivnosti i igre usvojili način rješavanja određenog problema ili situacije, stvarali pozitivnu atmosferu bliskosti i povezanosti u našem vrtiću, osvijestili i usvojili pravila ponašanja, razliku dobra i zla, kao i pravednosti i nepravednosti.

[foogallery id=”40645″]

 

 

Skip to content