Svjetski dan bolesnika i sestra Maja u gostima u podcentru Višnjevac

Ove se godine Svjetski dan bolesnika podudarao s pokladnim vremenom pa je tako Starija B skupina PC Višnjevac odradila „2 u 1“. U sklopu projekta „KBC Višnjevac“, ugostili smo majku djevojčice iz skupine koja je po struci medicinska sestra. Pokazala nam je svoju uniformu i svoj medicinski pribor, objasnila nam je čemu što služi i kako se koristi. Svojoj je djevojčici izmjerila razinu šećera u krvi, aparatom predviđenim za to, a odgojiteljici Tei je izvadila krv, nježno kao nitko dotad. Djeca su se osvjedočila kako taj čin nije nimalo strašan; teta nije plakala i sve je brzo prošlo. Nakon toga, sestra Maja strpljivo je odgovarala na brojna dječja pitanja te zajedno s djecom sudjelovala u simboličkoj igri liječenja.

Kroz ovu smo aktivnost, također, pokušale utjecati na prevladavanje straha od medicinskog osoblja i medicinskih zahvata, pogotovo vađenja krvi, što u skorijoj budućnosti čeka sve školske obveznike. Nadalje, ostvarile smo i suradnju s roditeljem, što djetetu uvijek pričinja veliko zadovoljstvo te jača i pozitivnu sliku o sebi samome.

Do kraja aktivnosti, svi su, na vlastiti zahtjev, bili omotani zavojima, a na kraju dana jedna je djevojčica uzviknula: „Jedva čekam da idem vadit’ krv!“. Nama kao odgojiteljima dovoljno. J

Skip to content