This is me, Podcentar Višnjevac

Tijekom rujna 2023. godine u našoj skupini (mješovita skupina ranog učenja stranog jezika, engleski, Podcentar Višnjevac) na prvom mjestu i najvažnije nam je bilo omogućiti djeci što lakšu adaptaciju.

Aktivnosti na temu:“This is me“ i „Playing with my friend“.

Za cilj smo imali osigurati kod djece dovoljnu razinu samopouzdanja i znanja kako bi samostalno uspješno koristili izraze na engleskom jeziku pri upoznavanju. Obogatili smo vokabular novim izrazima i podsjetili se izraza koje djeca već poznaju čitajući priče na engleskom jeziku.

Kroz likovni prikaz autoportreta potaknuli smo djecu da opišu sebe koristeći izraze na engleskom jeziku (boje, oblici, dijelovi tijela). Djeci smo na taj način omogućili postupno usvajanje novih izraza višestrukim ponavljanjem i slikovnim prikazima. Djeca su u konačnici bila u mogućnosti predstaviti se imenom, opisati vlastiti izgled ali i reci nešto o svom prijatelju iz skupine.

Kroz grupne likovne radove na temu Playing with my friend, djeca su imala mogućnost dogovora oko realizacije likovnog rada. U dogovoru oko rada koristili su se engleskim izrazima te su na taj način također usvajali vokabular. Strpljivo su čekali svoj red, birali likovne tehnike i kao rezultat dobili smo vrijedne likovne radove.

Potaknuli smo djecu na međusobnu interakciju i korištenje vokabulara engleskog jezika tijekom razgovora.

Ovim aktivnostima znatno je olakšana adaptacija novoupisane djece, njihovo prvotno upoznavanje s engleskim jezikom a djeca koja su od ranije dio engleske skupine dobila su priliku pokazati svoju zavidno visoku razinu poznavanja vokabulara engleskog jezika i upoznati nove prijatelje.

[foogallery id=”39136″]

Skip to content