Tjedan mode u starijoj A skupini podcentra Pčelica

Slikovnice su vrata koja spajaju stvarni svijet sa svijetom mašte. Zašto spominjemo slikovnice? E pa jedna mala knjižica inspirirala je veliki događaj koji se održao u vrtiću Pčelica. Slikovnica o modnoj ikoni Coco Chanel i njenom odrastanju poslužila je kao inspiracija za održavanje tjedna mode.
Održavanjem ovakvog događaja u našoj skupini željeli smo upoznati djecu s različitim modnim izražajima, ponoviti i naučiti nove pojmove vezane uz modni svijet, potaknuti još više održavanje higijene tijela te odjeće i obuće ali i jednostavno se zabaviti organizirajući modnu reviju.
U pripremu glavnog događaja uključili smo i roditelje djece iz skupine, a svakako valja spomenuti i 3 majke koje su došle pomoći nam, svaka sa svojim određenim setom vještina. Tako smo imali kozmetičarku, koja je odradila tretmane lica te njegu kože za svu djecu, frizerku koja je, osim raznih frizura, djeci stavljala i umetke te razne šljokice i boje u kosu i na kraju fotografkinju koja je to sve ovjekovječila.
Djeca su kroz cijeli tjedan uživala u osmišljanju odjevnih kombinacija izrađujući lutkice te prikladnu odjeću, frizure i dodatke od papira, u pripremi crvenog tepiha koji su zajednički bojali temperama te uređivanju sobe lampicama. Također, izrađivali su edukativni plakat o različitoj odjeći i obući, parfemima i modnim dodatcima koje su izrezivali iz modnih časopisa. Ponajviše su se, dakako, veselili modnoj reviji na koju su pozvali svoje prijatelje iz starije B skupine kao publiku koja ih je bodrila na svakome koraku.
Ipak, u tjednu mode nismo govorili samo o fizičkoj ljepoti. Naglasak je također bio i na tome da smo svi različiti ali smo svi jednako lijepi jer naša ljepota najprije dolazi iznutra!

[foogallery id=”40142″]

Skip to content