Uspješno završen eTwinning projekt u podcentru Stribor

Njemačka skupina “Bluemchen” PC Stribor, uspješno je završila svoj prvi eTwinning projekt pod nazivom “Europaeische Weihnachtsbaum” osmišljen sredinom studenog 2023. ne eTwinning seminaru u Beču. Projekt se odvijao isključivo na njemačkom jeziku. U njemu su sudjelovala djeca osnovnih škola iz Njemačke: Grundschule Röhrschule, Arnsberg, Grundschule Wormstedt, Bad Sulza OT Wormstedt, osnovnih škola iz Austrije: Volksschule Puntigam i Volksschule Graz – St. Peter iz Graza, te dječji vrtić iz Francuske: Ecole Maternelle MEYNIS iz Liona i Dječji vrtić Osijek, PC Stribor.

Cilj ovog projekta bio je: upoznavanje djece s božićnim običajima različitih zemalja – kako djeca u svojim školama/vrtićima obilježavaju vrijeme Adventa, kako se pripremaju za radost Božića.

Kako se to ostvarilo? Dakle, sve je počelo jednim pismom iz Austrije kojim su djeca motivirana na izradu božićnih ukrasa za božićno drvce, tipičnih za naš vrtić/školu. Osim izrade ukrasa, napisano je i pismo djeci drugih škola/vrtića o tome kako se pripremamo za blagdan Božića u našem vrtiću.

Ukrase i pismo, djeca i odgojiteljice su s puno ljubavi spakirali u pet paketa i predali u Hrvatsku poštu, na adrese gore navedenih škola i vrtića. S velikom radošću i znatiželjom dočekao se svaki pristigao paket iz drugih odgojno-obrazovnih institucija. Božićnim ukrasima iz Njemačke, Austrije, Francuske i Hrvatske ukrašeno je drvce u holu dječjeg vrtića Stribor. Djeca  su doznala kako se u drugim zemljama obilježava vrijeme Adventa, te su sva pisma zajedno s božićnim čestitkama djece, na velikom plakatu prikazana uz lijepo ukrašeno veliko “Europsko božićno drvce”. Na zadovoljstvo svih uključenih učitelja i odgojitelja u ovom projektu, odlučeno je nastaviti su

[foogallery id=”41827″]

radnju u nekim novim projektima kojima se možemo još bolje upoznati, unaprijediti jezične kompetencije i obogatiti svoj rad i rad škola/vrtića na dobrobit djece.

 

 

 

Skip to content