Začini  život ljepšim – podcentar Krijesnica

Posjet Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek:

U sklopu Erasmus projekta, na temu ZAčini život ljepšim, djeca mješovite skupine s integriranim engleskim jezikom i djeca starije skupine, posjetila su Prehrambeno tehnološki fakultet.

Ove godine bavili smo se istraživanjem začinskog bilja, te smo svoje znanje pokušali nadograditi uz pomoć struke.

Provodimo vrlo zanimljivo vrijeme u laboratoriju punom začinskog bilja i opojnih mirisa. Djeca su imala priliku nabrojati, imenovati  prepoznati i vidom i njuhom lavandu, bosiljak, origano, mentu, ružmarin i mnoge druge biljke, odnosno začine. Laboratorij je ponudio djeci jedno posebno iskustvo u kojem su doživjeli začine na još jedan novi, bogatiji način. Ujedno su sudjelovali u radionici izrade šumećih kuglica koje služe za kupke i korisne su za kožu, te domaću pasti za zube. Na taj način praktično su imali prilike vidjeti koliko su začinska bilja korisna u svakodnevnom životu.

Ujedno smo se „slatko“ obradovali, u drugoj radionici, gdje saznajemo da nešto što svako dijete jako voli, može biti i zdravo. Sudjelujemo u radionici izrade zdravog sladoleda. Uvodnom prezentacijom, saznajemo da  sladoled  potiče određene enzime sreće i potiče nas na aktivnost. A onda smo morali riješiti i određene zadatke kako bi smo se na kraju i počastili.

Zahvalili smo se profesorima i studentima s porukom „možete nas pozvati opet, kad god želite!“

Skip to content