Završen ciklus radionica za darovitu djecu

Ove pedagoške godine, po prvi puta je u DV Osijek pokrenute su radionice za darovitu djecu te koje su dio velikog ERASMUS+ projekta. U ovaj kraći specijalizirani program, bilo je uključeno 28 potencijalno darovite djece podijeljenih u dvije grupe, koje su vodile 4 odgojiteljice – posebno educirane za rad s darovitom djecom.

Radionice su se održavale u podcentru Krijesnica jednom tjedno u poslijepodnevnim satima u trajanju od sat vremena u kojima su djeca bila glavni sukreatori odgojno-obrazovnog rada te su svojim interesima i idejama doprinosili temama koje su se obrađivale. Od istraživanja postanka svijeta, svemira, svjetskih kultura i prirodnih značajki našeg planeta te raznih eksperimenata i pokusa, do dinosaura, kukaca, ekologije, ljudskog tijela, znanstvenih otkrića i mnogih drugih zanimljivih tema. Svojim kreativnim izričajem stvarala nove izume i razvijala svoj potencijal.

  1. lipnja održana je i posljednja radionica na kojoj su djeci dodijeljene diplome za sudjelovanje, a 27. lipnja održan je i posljednji roditeljski sastanak na kojem su odgojiteljice roditeljima prezentirale dječji rad i napredak tijekom godine.

Dio aktivnosti i atmosfere možete pogledati u galeriji:

Skip to content