Žirići postali na jedan dan policajci

Povodom obilježavanja Dana policije, 29. rujna, Žirići Dječjeg vrtića Mak posjetili su Drugu policijsku postaju i na jedan dan postali policajci.

Prilikom dolaska u policijsku postaju, veselo nas je dočekala cijela smjena policajaca. Tijekom posjete, policajci su nam pokazali različite vrste opreme koju koriste pri određenim događajima (oprema prometnog policajca, oprema specijalnog policajca itd.), a koju su djeca i sama mogla isprobati. Njihovo uzbuđenje prilikom isprobavanja policijske opreme nije se moglo skriti.

Policajci su nas proveli prostorijom glavne inspektorice gdje su djeca mogla vidjeti što inspektorica radi. Boravili su i u sobi za ispitivanje gdje im se svidio velik broj kamera kojima su bili okruženi.

Dio posjete proveli smo u prostoriji dispečara te uredu zapovjednika smjene. Dispečar nam je dopustio da sjednemo na njegovo mjesto za telefonom i „javimo“ se na hitni poziv, a zapovjednik nam je pokazao koliko motorola ima u uredu te čime se sve on bavi.

Vrhunac oduševljenja Žirića bio je posjet pritvoru i boravak u istom. Djeca su se pitala zašto se u pritvoru nalazi samo krevet i prozor kroz koji ne možeš vidjeti van, a policajci su im na svako pitanje spremno odgovarali.

Ispred postaje djeca su imala priliku vidjeti dio voznog parka policije (službeni policijski auto, presretač, bicikl te kombi). Bio im je dopušten ulazak u sva vozila gdje su glumili prave, male policajce, a sirene na autima su im bile jako zanimljive i glasne.

Policajcu su nam ispred postaje pripremili i malu biciklijadu te poligon sa prometnim znakovima. Djeca su vozila bicikle po pravilima koristeći zaštitnu kacigu te prateći svjetla na semaforu.

Na kraju posjete, napravili smo zajedničku fotografiju s policajcima, zahvalili se na gostoprimstvu, pozvali ih u naš vrtić kada budemo radili promet i prometna pravila te im podijelili crteže koje smo pripremili za njih.

[foogallery id=”39334″]

Skip to content