Zoo avantura

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja djeca podcentra Sunčica 12.listopada 2023.,u prijepodnevnim satima posjetila su Zoološki vrt Osijek.

U suradnji sa Unikomom, GPP-om ( prijevoz djece ) i roditeljima u posjetu su sudjelovale dvije odgojne skupine; mješovita odgojna skupina i mješovita skupina ranog učenja engleskog jezika.

Cilj posjeta bio je upoznati se sa različitim vrstama divljih životinja, njihovim karakteristikama i posebnostima. Ujedno potičemo i međugrupno druženje djece, usvajanje primjerenog ponašanja na javnim mjestima, te poštivanje pravila institucije u kojoj se nalazimo ( ne prilazimo nastambama sa životinjama; ne hranimo životinje; ne pravimo buku ).

Djeca su uživala upoznavajući raznoliki životinjski svijet i u iskorištenoj situaciji dana da je velika većina životinja u trenutku obilaska bila na vanjskim površinama svojih nastambi ( lav se šuljao prema djeci, rikao; medvjedi su se kupali, majmuni se njihali na granama, sova je raširila svoja krila…). Posjet je u potpunosti postigao efekt oduševljenja kod djece.

Na inicijativu roditelja i djece dogovoreno je i posvajanje životinje – žirafe ( brončani posvojitelji-mješovita skupina ranog učenja engleskog jezika ). Djeca su ponosno pozirala ispred nastambe žirafa i natpisa skupine posvojitelja; jedinu brigu izazvala je činjenica:

“Kako će žirafa stati u autobus?” 😊

Djeci je ponuđeno objašnjenje da „posvojena životinja“ i dalje ostaje u zoološkom vrtu ali da se posvajanjem i doniranim sredstvima obvezujemo brinuti za nju; te ćemo ju svakako doći ponovno posjetiti jednom proljetnom zgodom.

[foogallery id=”39684″]

Skip to content