Olimpijski festival dječjih vrtića

Objavljeno Posted in Nevičica, Novosti

Više od četiristo djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta sudjelovalo je na sedamnaestom po redu Olimpijskom festivalu dječjih vrtića održanog u četvrtak, 10. svibnja 2018. na osječkoj nogometnoj akademiji Krpan i Babić. Manifestacija je to koja se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog olimpijskog odbora sportskih zajednica Osječko-baranjske županije, zajednica sportskih udruga grada Osijeka i Osječkog školskog sportskog saveza, a promiče olimpijski duh, poštenu igru te zabavu, razonodu i užitak sudjelovanja i druženja.

Podcentar Nevičica ove je godine predstavljalo tridesetoro djece iz tri odgojne skupine. Natjecali su se u atletskim disciplinama skok u dalj s mjesta, trčanje 50m, bacanje loptice (u dalj) i štafeta 4x25m u kojima smo imali predstavnike i djevojčica i dječaka dok su nogomet zaigrali samo dečki.

Natjecatelji su dali najbolje od sebe i pri tome su vidno uživali. Za svoj trud nagrađeni su peharom za poštenu igru na što smo iznimno ponosni jer u svakodnevnom radu s djecom naglasak stavljamo upravo na aspekt angažmana, usmjerenosti i požrtvovnosti te uživanja u procesu.